SNELHEIDSMETINGEN SHUTTLES
Nieuwe snelheidsmetingen shuttles verricht bij WK landen

tn_shuttle.jpgMalaysiier Tan Boon Heong is werelds beste smasher, geworden met een snelheid van 421 km/u, hiermee heeft hij het record gebroken van de Japanner Naoko Kawamae.

Tijdens de WK landen teams in Beijing in China hadden nieuwe snelheidsmetingen plaatsgevonden. Duidelijk is dat badminton, met afstand, nog altijd de snelste racketsport ter wereld is.
De Internationale Badminton Federatie organiseerde voor het eerst bij een groot evenement een snelheidsmeting. De metingen werden met zeer gevoelige sensoren verricht op het ‘tv court’ tijdens de wedstrijden. Het bleek een ‘hit’ in China.

De grootste snelheid met een smash bereikte de Chinese dubbelspeler Fu Haifeng. De shuttle bereikte bij zijn smash een snelheid van maar liefst 332 km/uur. Kenneth Jonassen uit Denemarken heeft het record op zijn naam staan voor een ‘singelaar’. Hij sloeg zijn smash met 298 km/uur.

Ook de vrouwen laten de shuttle met buitengewone snelheden van het racket vertrekken. Huang Sui sloeg een smash met een snelheid van 257 km/uur. Die snelheid ligt dicht in de buurt van de hardste tennisservice bij de mannen (Andy Roddick met 246 km/uur).
De apparatuur is in staat om snelheden tot ongeveer 350 km/uur te registreren. De spelers benaderen dus de grenzen van de apparatuur.


Share this page